Fotoğraf

2022 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri

ULUSAL ÖDÜLLER 2022 TÜRKİYE’DEN KAZANAN İSİM BELLİ OLDU

Dünya Fotoğraf Organizasyonu ve Sony Türkiye, 2022 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde Türkiye Ulusal Ödülü’nü Çiğdem Ayyıldız’ın kazandığını duyurdu.

Dünya Fotoğraf Organizasyonu ve Sony tarafından, dünya çapında yerel fotoğrafçılık topluluklarını desteklemek üzere oluşturulan bir girişim olan Ulusal Ödüller programına bu yıl 61 ülkeden katılım oldu. 2022 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’ne ise 211 bölgeden 340 binin üzerinde başvuru yapıldı ve 170 binden fazla fotoğraf, Ulusal Ödüller’in arasından seçildiği Açık Yarışma’ya dahil edildi.

Çiğdem Ayyıldız, Açık Yarışma’nın Manzara kategorisinde yer alan Günbatımında Le Mont.Saint-Michel adlı çalışmasıyla jüri üyeleri tarafından anonim olarak seçildi. Fotoğraf, Normandiya Kıyılarında gelgitin azaldığı günbatımı zamanlarından efsanevi bir manzara ve atmosfer sunuyor.

Yüksek Endüstri Mühendisi olan Çiğdem Ayyıldız, fotoğrafçılık yaşamına üniversite yıllarında aldığı fotoğrafçılık eğitimleri ile başladı. Yurtiçi ve yurtdışında yoğun bir şekilde sürdürdüğü çalışmalarının yanında, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık lisansını da ikinci üniversitesinden almaktadır.

Ayyıldız, kazandığı ödüle ilişkin olarak, “2022 Sony Fotoğraf Ödülleri’nde Türkiye birinciliği haberini aldığımda çok heyecanlandım! Çalışmalarımın beğenilmiş olmasının yanında, yaptığım ve yapacağım yeni projeleri tüm Dünya’da daha geniş kitlelerle paylaşıyor olacağım düşüncesi ile daha da çok heyecanlanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Ulusal Ödülü’nün sahibi olan Çiğdem Ayyıldız’a Sony’nin dijital görüntüleme ekipmanları takdim edilecek ve kendisi Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri sergisi ile kitabına da dahil edilecek.

2022 Sony Fotoğraf Ödülleri’nin Öğrenci, Gençlik, Açık ve Profesyonel yarışmalarının kazananları, 12 Nisan 2022’de Dünya Fotoğraf Organizasyonu’nun dijital ve video platformlarında ilan edilecek. Kazananlar ve son eleme listesine kalanlar hakkında daha fazla bilgi için: www.worldphoto.org

SONY DÜNYA FOTOĞRAFÇILIK ÖDÜLLERİ HAKKINDA

Dünya Fotoğraf Organizasyonu tarafından düzenlenen ve uluslararası alanda kabul gören Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri, küresel fotoğraf takvimindeki en önemli etkinliklerden biridir. Bu yıl 15’incisi kez düzenlenen ve ücretsiz başvurulan Ödüller, fotoğrafçılık alanında küresel bir ses ve günümüz çağdaş fotoğrafçılığına dair çok değerli bir içgörü zemini sağlar. Ödüller hem kendini kanıtlamış hem de yeni yetişen sanatçılara, çalışmalarını görünür kılmak üzere dünya çapında fırsatlar sunar. Fotoğrafçılık Ödülleri ayrıca, Fotoğrafçılığa Üstün Katkı Ödülleri ile bu alanda çalışan dünyanın en etkili sanatçılarını da takdir etmektedir; ünlü Kanadalı fotoğrafçı Edward Burtynsky, 2022 yılında bu ödülün sahibi olarak Martin Parr, William Eggleston, Candida Hofer, Nadav Kander, Gerhard Steidl, Graciela Iturbide gibi ikonlaşmış isimlerin dahil olduğu bu seçkin listede yerini almıştır.

DÜNYA FOTOĞRAF ORGANIZASYONU HAKKINDA

Dünya Fotoğraf Organizasyonu, fotoğrafçılık girişimleri için küresel bir platformdur. 220 civarı ülkede faaliyet gösteren bir organizasyon olarak hedefimiz, gezegendeki en iyi görselleri ve fotoğrafçıları ön plana çıkararak fotoğrafçılık hakkındaki iletişimin seviyesini yükseltmektir. Dünyanın dört bir yanında hem bireysel fotoğrafçılarla hem de sektör lideri ortaklarımızla kalıcı ilişkiler kurmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. Dünya Fotoğraf Organizasyonu, yıl boyunca, dünyanın önde gelen fotoğraf yarışmalarından biri olan Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri ve fotoğrafçılık dünyasının bir numaralı uluslararası sanat fuarı PHOTOFAIRS gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için lütfen worldphoto.org adresini ziyaret ediniz. Dünya Fotoğraf Organizasyonu; Instagram’da (@worldphotoorg), Twitter’da (@WorldPhotoOrg) ve LinkedIn/Facebook’ta (World Photography Organisation) takip edebilirsiniz. İzleyebileceğiniz hashtag’lerimiz ise şunlardır: #sonyworldphotographyawards #swpa #swpanews.

SONY CORPORATION HAKKINDA:

Sony Corporation, teknoloji altyapısı son derece güçlü bir yaratıcı eğlence şirketidir. Oyun ve ağ hizmetlerinden müziğe, fotoğrafa, elektroniğe, yarı iletkenlere ve finansal hizmetlere kadar geniş bir alanda, Sony’nin hedefi, yaratıcılığın ve teknolojinin gücünü kullanarak dünyayı duygularla doldurmaktır. Daha fazla bilgi için: http://www.sony.net/

İçeriği oyla
[Toplam: 1 Ortalama: 5]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu