Diğer Sanat Haberleri
Trend

Gelecek için harekete geç; hayalindeki dünyayı resmet…

41. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması “Benim Gözümden Dünya” temasıyla başlıyor.
1981 yılından bu yana aralıksız düzenlenen 41. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması, bu sene sürdürülebilirlik vurgusu yaparak “Benim Gözümden Dünya” temasıyla çocukları hayallerindeki dünyayı resmetmeye çağırıyor. Çocuklar, resimlerini 1 Nisan 2022 tarihine kadar pinarcocukresimyarismasi.com web sitesinden yükleyebilecek.
Pınar tarafından çocukların zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 41 yıldır aralıksız düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın bu yılki başvuruları başladı. Yarışmanın temasını sürdürülebilirlik konusuna dikkat çekmek için “Benim Gözümden Dünya” olarak belirleyen Pınar, dünyanın içinde bulunduğu çevre sorunlarına odaklanarak çocukları hayallerindeki dünyayı resmetmeye çağırıyor. 6 – 14 yaş arasında ilköğretim çağındaki çocukların başvurularının kabul edildiği yarışma; Türkiye’nin 7 bölgesi, özel eğitim ve uygulama okulları ile yurt dışı (K.K.T.C., Almanya, Azerbaycan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri) kategorilerinden oluşuyor.
İdil Yiğitbaşı: “Resim yarışmamız ile çocuklarda çevre bilincini artırmayı hedefliyoru
Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın önemine vurgu yapan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı; “1973 yılından bu yana sağlıklı ve mutlu nesiller için çalışıyoruz. Resim sanatının çocukların hayal güçlerinin gelişiminde en önemli etkenlerden biri olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle, Pınar olarak bu yıl 41.sini düzenlediğimiz yarışmamızı sürdürülebilirlik hedeflerimizden yola çıkarak aynı zamanda bir bilinçlendirme kampanyası olarak gerçekleştiriyoruz. Resim yarışmamızın temasını sürdürülebilir yaşam bilincini geliştirmek amacıyla “Benim Gözümden Dünya” olarak belirledik. Dünyanın geleceğini önemseyen bir marka olarak çocuklara “Gelecek için harekete geç; hayalindeki dünyayı resmet” diyoruz. Yarışma sürecinde amacımız, yarışmamıza katılım sağlayacak öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynlerin sürdürülebilirlik, iklim ve su krizi, plastik kullanımı, geri dönüşüm – atık yönetimi, denizlerin kirliliği gibi konularda farkındalıklarını artırarak harekete geçmelerini sağlamak. Resim yarışmamız ile bu yıl çocuklarda çevre bilincini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yarışma başvuruları 1 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek


Prof. Dr. Mümtaz Sağlam öncülüğünde, Prof. Dr. Hayri Esmer, Prof. Dr. Hüsnü Dokak ve Doç. Dr. Devabil Kara’nın jürilik görevini üstlendiği yarışmada başvurular 1 Nisan 2022 tarihine kadar kabul edilecek. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’na katılım sağlamak isteyen çocuklar, resimlerini pinarcocukresimyarismasi.com web sitesine yükleyerek ya da kargo yoluyla göndererek başvuru yapabilirler.


Bu sene yarışmanın jürisinde Hürriyet Gazetesi’nden İhsan Yılmaz, Milliyet Gazetesi’nden Seray Şahinler Demir, Daily Sabah Gazetesi’nden İrem Yaşar, Oksijen Gazetesi’nden Nazlı Pektaş ve Habertürk TV’den Aysun Öz yer alıyor.
Mayıs ayında yapılacak jüri değerlendirmeleri sonucunda yarışmaya katılanlar arasından 12 öğrenci tablet ve 24 öğrenci profesyonel resim çantası ve malzemeleriyle ödüllendirilirken, 3 öğrenci de Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla 1 yıllık eğitim bursunun sahibi olacak. Yarışmada özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların hayallerini resmetmesine olanak tanıyan kategoriyi kazanan 1 yarışmacıya tablet, 2 yarışmacıya da profesyonel resim malzemeleri ve çantası hediye edilecek. Yarışma sonuçları www.pinar.com.tr adresinden ve @pinarlayasam sosyal medya hesaplarından açıklanacak.
Pınar, resim yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru için öğrenciler ve ebeveynlerini www.pinar.com.tr adresini ziyaret etmeye bekliyor.

İçeriği oyla
[Toplam: 1 Ortalama: 4]

Sanat İnsanı

Sanat Herkese Gerekli...

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu