Sinema
Trend

“Kafes İki Festivalde

“KAFES” İKİ FESTİVALDE YARIŞIYOR
“KAFES”, ANTALYA’NIN ARDINDAN BOĞAZİÇİ’NDE YARIŞACAK
58. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Altın Portakal” için yarışan ve Türkiye prömiyerini yapan “KAFES” filmi, Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 9. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda da “Altın Yunus” için yarışacak.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “En İyi Film Ödülü” için yarışacak filmler açıklandı. 10 filmin yarışacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “Altın Yunus” için yarışacak KAFES, aynı anda her iki festivalin de Ulusal Uzun Metraj Yarışma Filmleri seçkisinde yer aldı.
Yönetmen, senarist, fotoğraf sanatçısı Cemil Ağacıkoğlu’nun dördüncü uzun metraj filmi “Kafes”, 2-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin heyecanını yaşarken, 23-30 Ekim tarihleri arasında da Boğaziçi Film Festivali’nde de “Altın Yunus” için jüri karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Senaryosunu Cemil Ağacıkoğlu’nun yazdığı “KAFES” on kişilik bir teknik ekiple çekildi.

Tarhan Karagöz, Murat Kılıç, Özay Fecht, Mehmet Esen, Sema Poyraz, Sencar Sağdıç, Sonat Dursun, Görkem Yeltan, Gökhan Soylu, Erkan Atbaş, Maria Gavril, İlyas Özçakır’ın rol aldığı film, sıra dışı senaryosu ve hikâye kurgusuyla ön plana çıkıyor.
Eski polis memuru Hasan, işini kaybettikten sonra İstanbul’un arka sokaklarında, kimsesizlerin ve göçmen kadınların konakladığı bir motelde çalışmaya ve yaşamaya başlar. Motel sakinlerinden 50’li yaşlarındaki İlona ile arkadaş olur. Hasan’ın amacı avukat için gereken parayı biriktirip, mahkemede adını temize çıkarıp mesleğine geri dönmektir. Meslekten atılması için kendisine tuzak kurduğunu düşündüğü eski arkadaşı Yahya’yı takip eder. Mahalledeki bir cinayet ve İlona’nın ansızın kaybolması Hasan’ın içindeki karanlığı ve paranoyayı büyütür. Çaresiz bir anında Yahya’dan yardım ister, fakat Yahya hiçbir pişmanlık belirtisi göstermeden yardım etmeyi reddeder. Adaletin sağlanacağına dair inancını tümden yitiren Hasan, Yahya ile hesabını kendisi kapatmaya karar verir.
Yapımcılığını Sezgi Üstün San’ın üstlendiği, Sezz Film yapımı KAFES, yönetmen ve senarist Reis Çelik’in başkanlık edeceği Boğaziçi Film Festivali jürisinin karşısına çıkarak, İstanbul’daki ilk gösterimini de yapacak.

CEMİL AĞACIKOĞLU
1959 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Hasırın Öyküsü isimli ilk fotoğraf sergisini açtı. Sonrasında 4’ü fotoğraf kitabı olarak yayınlanmış 10’dan fazla karma ve kişisel footğraf sergisi açtı. 1995 yılında Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) tarafından Artiste Fiap (AFIAP), 2000 yılında ise Excellence Fiap (EFIAP) ünvanları verildi. 1995 yılından bugüne kadar uluslararası birçok sergi ve bienale davet edilen Ağacıkoğlu, işleriyle Pakistan, Hong Kong, İsviçre, İtalya, Avusturya gibi ülkelerde ödül ve madalyaya layık görüldü. 2000’li yıllardan itibaren video & müzik klip çalışmalarına başladı ve 2005 – 2008 yılları arasında 4 kısa film çekti. İlk uzun metraj filmi “Eylül”’ü 2010 yılında gerçekleştiren yönetmen, bu filmiyle 18. Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Yönetmen dahil 4 ödül kazandı. Eylül, Uluslararası Montreal Film Festivali ve Londra Film Festivali gibi prestijli festivallerin yarışma bölümüne seçildi. 2012 yılında 2. uzun metrajlı filmi “Özür Dilerim”’i çekti. Hamburg, Goa ve Londra Film Festivallerine davet edildi. Ağacıkoğlu 3. uzun metrajlı filmi Tarla’yı 2016 yılında yazıp yönetti. Tarla İstanbul Film Festivali Ulusal yarışmada yer aldıktan sonra Uluslararası prömiyerini Saraybosna Film Festivali Yarışma Bölümünde yaptı. Tarla, Adana Altın Koza Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü kazandı. 4. uzun metrajlı filmi Kafes 2019 yılında Saraybosna Film Festivali Cinelink – Works In Progress bölümüne seçilmiştir. Film, 2021 Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Yarışma finalistlerinden olup prömiyerini 4 Ekim 2021’de yapacaktır. Yönetmen 5. Uzun metrajı Kamış üzerinde çalışmaktadır. Kamış Kültür Bakanlığınca desteklenmiştir ve TRT ortak yapımıdır.

KAFES

Süre: 90 dakika / Türkçe
Yönetmen: Cemil Ağacıkoğlu
Senaryo: Cemil Ağacıkoğlu
Yapımcı: Sezgi Üstün San (Sezzfilm)

Oyuncular:
Tarhan Karagöz (Hasan)
Murat Kılıç (Yahya)
Özay Fecht (Ilona)
Görkem Yeltan (Aysel)
Mehmet Esen (Turgut)
Sema Poyraz
Sencar Sağdıç
Görkem Yeltan
Gökhan Soylu
Sonat Dursun
Erkan Atbaş
Maria Gavril
İlyas Özçakır

Görüntü Yönetmeni: Fırat Lita Sözbir
Kurgu: Osman Bayraktaroğlu
Sanat Yönetmeni: Arzu Ağacıkoğlu
Yardımcı Yönetmen: Hale Tümer
Uygulayıcı Yapımcı: Cem Baza
Ses Miksaj: Yalın Özgencil (PostBıyık)
Renk Düzeltme: Ercan Küçük

İçeriği oyla
[Toplam: 0 Ortalama: 0]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu